Rondreis West Amerika
Nog meer USA tips >>We hadden nooit gedacht dat onze tweede rondreis door West-Amerika nog mooier kon worden dan onze eerste road trip. Op deze website kan je het gedetailleerde reisverslag nalezen inclusief heel wat tips en informatie over onze route.

Reisverslag Sedona – Magische krachten, vortexen en rode rotsen

Reisverslag Sedona

Waarom naar Sedona?

Wanneer je ons reisverslag gelezen hebt, zal je al gezien hebben dat we enkele dagen in Sedona gelogeerd hebben. Op deze pagina zal ik even toelichten hoe we in dit stadje terecht zijn gekomen, want er schuilt best wel een leuk verhaal achter.

Rode rotsen in Sedona

Nieuwsjaarsconcert

We hadden via vrienden tickets voor het nieuwjaarsconcert van de plaatselijke harmonie gekocht. Het thema van dit concert was ‘Een muzikale ontdekkingsreis door de wereld’. Tijdens het concert speelden de muzikanten liedjes uit verschillende culturen van locaties over heel de wereld. Een presentatrice praatte alle nummers aan elkaar en gaf telkens een prachtige intro over de componist en de omgeving waarin hij of zij dit liedje gecomponeerd had.

Sedona

Zo kregen we tijdens de intro van het volgend nummer te horen dat het liedje (“Sedona” van Steven Reineke) over een magisch stadje in Arizona zou gaan. Als Amerika liefhebbers had ze in ieder geval meteen onze aandacht! Het lied ging over het stadje Sedona, dat omgeven was door een fotogenieke omgeving met rode rotsen en waar er magische Indiaanse krachten zouden hangen.

Sedona spiritueel

Sedona, here we come!

We waren zo onder de indruk van de foto’s die gedurende het lied op de achtergrond geprojecteerd werden, dat we besloten om dit stadje te bezoeken indien we het konden verwerken in onze route. Tijdens de pauze zocht ik meteen de locatie op Google Maps. Het bleek in de buurt van Las Vegas te liggen en dat kwam ons perfect uit!

We hadden op dat moment enkel nog maar onze vluchten geboekt. We zouden landen in Denver en terug vliegen vanuit Las Vegas. De route tussen Denver en Las Vegas moesten we de komende weken nog volledig uitwerken. Sedona zou er vanaf nu dus zeker deel van gaan uitmaken!

Wat te doen in Sedona?

Enkele dagen later begon ik met informatie over dit stadje in Arizona op te zoeken. Het was me al snel duidelijk dat dit, zoals de presentatrice tijdens het concert toegelicht had, een bijzondere plek was. Blijkbaar trekt Sedona jaarlijks miljoenen mensen, waarmee het een van de populairste toeristische bestemmingen in Arizona is.

Rode rotsen in Sedona

Rode rotsen en new age

Deze toeristen komen niet alleen voor de geweldig mooie natuur en prachtige wandelingen. In Sedona kan je veel specialisten op het gebied van new age en alternatieve therapieën vinden. Zo kan je deelnemen aan een speciale Vortex Tour, de geneeskrachtige werking van helende stenen of kristallen ervaren en nog veel meer.

Geneeskrachtige stenen Sedona

Vortex

Men beweert ook dat er verschillende ‘vortexen’ aanwezig zijn. Dit zouden sterke concentraties van aardse energiestralen zijn die volgens sommigen genezing, creativiteit en meditatie bevorderen. Overal in Sedona kan je (wandel)kaarten vinden waarop deze vortexen aangeduid staan.

Vortex Sedona

Vortex Tour Sedona

Gezien we in Sedona beland zijn door een liedje dat over de magische krachten van de omgeving ging, besloten we om zelf te onderzoeken of het waar is wat ze hier allemaal over schrijven.

Via de receptionist van ons hotel boekten we een ‘Vortex tour’ in Sedona. Onze gids kwam ons ’s morgens in het hotel ophalen en we zouden gedurende de voormiddag 2 vortexen gaan bezoeken.

Op Vortex jacht in Sedona

Na een korte kennismaking wisten we al meteen dat dit een leuke voormiddag zou worden. We hadden geen idee wat we mochten verwachten van zo’n ‘vortex tour’, maar onze gids was iemand met heel veel kennis van de geschiedenis en geologie. Ze hield er ook rekening mee dat onze 11-jarige dochter er bij was. Zo gingen we bijvoorbeeld op zoek naar rotsen in de vorm van dieren.

Rachel’s Knoll

De eerste locatie waar we stopten was ‘Rachels Knoll’, een heel rustig plekje in de buurt van een golfterrein.

Rachel's Knoll Sedona

Er zit een heel verhaal achter het gebied, maar daar schrijf ik later een aparte blogpost over.

Rachel's Knoll

Vortex

Onze gids parkeerde haar wagen bij Rachel’s Knoll Parking en ze nam enkele vouwzeteltjes uit de koffer. We wandelden naar een rustig plekje, waar we plaats namen in de schaduw van een oude struik. Hier zouden we kennis maken met de eerste vortex op onze route.

Rachel's Knoll

We kregen een interessante uitleg over de geschiedenis van dit plekje en het verhaal achter Rachel’s Knoll.

Sedona Vortex spiritueel

Vervolgens volgde er een boeiende uitleg over de vortexen van Sedona. Ik kan het helaas niet zo mooi verwoorden zoals onze gids, maar zij gaf een heel mooie en geloofwaardige toelichting. We kregen zowel informatie over wetenschappelijke onderzoeken naar de energie die op deze plekken zou hangen als de psychologische en spirituele reden waarom mensen zich hier beter voelen.

sedona spiritueel

Wat we hier te horen kregen was voor mijn vrouw ook een mooie aanvulling op de trainingen die ze als energetisch therapeut gevolgd heeft. Heel wat dingen kan ze gebruiken tijdens een energetische massage of andere behandelingen.

Red Rock Fever

Voor mij was het ook wel leerrijk om te ontdekken dat ik blijkbaar ‘red rock fever’ heb. Heel wat ‘magische’ plekjes die we in Amerika bezochten en waar ik energie en inspiratie kreeg, hadden minstens één ding gemeen: de kleur van de rotsen. Heb jij bijvoorbeeld ook een liefde voor Zion National Park, Bryce Canyon, Canyonlands of Arches National Park? Dan is er een grote kans dat ook jij aan ‘red rock fever’ lijdt!

Blijkbaar heeft de kleur van deze rotsen een aantrekkingskracht en positieve invloed op heel wat mensen, wat ik best kan geloven.

Sedona golf

Na deze heerlijke babbel bij Rachel’s Knoll reden we naar een ander bijzonder plekje in Sedona.

Amitabha Stupa and Peace Park

Onze gids bracht ons naar een locatie waar verschillende mensen naar toe trekken om te mediteren. We kregen er een korte rondleiding met uitleg over het ontstaan van deze plek en wat er allemaal te zien was.

Amitabha Stupa and Peace Park
2650 Pueblo Dr, Sedona, AZ 86336, Verenigde Staten
tara.org

Er heerste een heel relaxte sfeer. Op een bepaald moment had je zelfs heel even het gevoel in Tibet rond te lopen, terwijl de omgeving en temperatuur je onmiddellijk terug doen beseffen dat je in Amerika zit.

Amitabha Stupa and Peace Park

Tijdens onze rondleiding kroop er weer een slang langs ons. Het blijft toch wennen om deze beestjes zomaar in de natuur te zien, maar het is wel heel mooi uiteraard!

Slang

Dit vredevol plekje doet je in ieder geval even wegdromen van een wereld zonder zorgen en geweld.

Amitabha Stupa and Peace Park

Amitabha Stupa and Peace Park Sedona

Sedona BuddhaSedona Peace Park

Green Tara Mantra: Om Tare Tuttare Ture Soha

Op dit kleurrijke bankje kregen we een korte uitleg over de betekenis van de vlagjes die in deze boom hingen.  Ze hadden te maken met de Green Tara Mantra, als je hier meer over wil lezen kan je best de link even volgen. Wij vonden het in ieder geval een zeer boeiende en interessante uitleg.

Sedona spiritualiteit

 ” The Green Tara Mantra is much greater than the sum of its parts, with layers of meaning and benefit that resonate with us beyond what our minds perceive. By calling on Tara’s protection from danger and from our fears with a sincere motivation to be relieved of our suffering for the benefit of all beings, we can gain the multiple benefits of selfish altruism, and compassionate action, becoming happier ourselves as we help others.”

Sedona spirituele krachten

Een plons in het zwembad

Aan het einde van deze leerrijke voormiddag was het tijd om te relaxen. De temperaturen waren weer richting de 40° Celcius aan het klimmen, veel te warm voor ons om nog een wandeling te maken. Jammer, want ik had zo graag nog eens over het Devils’ Bridge Trail gewandeld. Het zal voor een volgende keer zijn, want morgen rijden we al weer naar onze volgende bestemming.

Hotel met zwembad in Sedona

Na een leuke namiddag aan het zwembad reden we terug naar het centrum van Sedona. We slenterden nog eens door de winkelstraat en gingen er voor de laatste keer iets eten in een restaurant. Omdat het vandaag niet onweerachtig was besloten we om tijdig te vertrekken naar een locatie waar we een zonsondergang konden bewonderen.

Sedona centrum

Zonsondergang in Sedona

Een van de dingen die je moet gedaan hebben wanneer je in Sedona bent is een zonsondergang bewonderen vanaf een mooi plekje. De hemel kan hier geweldig mooie kleuren krijgen wanneer de zon ondergaat. Wij kozen er voor om de zonsondergang vanaf de Airport Vortex te aanschouwen.

Sedona reisverslag

Sedona View Trail

We vertrokken ruim op voorhand omdat we gehoord hadden dat het er ’s avonds vrij druk kan zijn. Iedereen wil natuurlijk zo’n magische zonsondergang meemaken vanaf een goed plekje met een mooi panorama.

Toen we de Airport Vortex naderden zagen we dat de parking al volledig volzet was en dat parkeren naast de weg geen optie was. We reden daarom maar door tot aan de luchthaven, een kleine kilometer verder. We parkeerden onze Jeep op een parking in de buurt en wandelden vervolgens een stukje terug via het ‘Sedona View Trail‘.

Sedona view trail

Op de parking volgden we de wegwijzer richting het wandelpad.

Wandelen in Sedona

De wandeling liep evenwijdig met de weg waarover we juist gereden hadden. Af en toe konden we een glimp van deze weg opvangen, maar grotendeels liepen we tussen het struikgewas.

Sedona hiking

Toen we de Aiport Vortex naderden zagen we dat er al heel wat mensen plaatsgenomen hadden op deze roodbruine rots.

Sedona Airport Vortex sunset

Omdat het licht van de zon al een beetje oranje begon te schijnen werden de kleuren van de rotsen in de omgeving nog intenser.

Sedona Aiport Loop - Vortex

We moesten nog een klein stukje klimmen tot boven op de rots, waar we een geweldig mooi uitzicht over de omgeving hadden.

Airport Vortex Sedona

Het panorama was ongelooflijk mooi! Nu de hele omgeving rood begon te kleuren moest ik terugdenken aan onze gids die het in de voormiddag over de ‘red rock fever’ had. We zaten nu bij een Vortex te genieten van een zonsondergang. Geloof ons gerust dat dit een heel ‘magisch’ moment was waarvan je energie en inspiratie krijgt.

Sedona view

Ondanks er tientallen mensen rondom ons zaten was het er muisstil. Het enige wat je soms kon horen was de zachte ‘klik’ van een fototoestel. Iedereen zat gewoon te genieten van dit onvergetelijk moment.

Zonsondergang in Sedona

Op de foto hieronder zie je de kleine parking voor de Airport Vortex, die helemaal volzet was. Onze Jeep stond geparkeerd aan de Sedona Airport Overview, in de buurt van de GSM masten die je links boven de heuvel kan zien uitsteken.

Zonsondergang in Sedona vanaf Airport Vortex

Op het moment dat de zon achter de heuvels begon te verdwijnen zag je overal lichtstralen tussen de rotsen door schijnen en benadrukten de schaduwen de vormen van de rotsen. De hemel begon helemaal geel te kleuren en vervolgens oranje tot zelfs een beetje paars. Ik krijg nog kippenvel als ik terugdenk aan dit moment!

Een zonsondergang in Sedona Arizona

Niet veel later was de zon verdwenen achter de horizon en begon het te schemeren.

Avondwandeling in Sedona

Tijd om terug te wandelen, want als het hier donker wordt is het wel echt stikdonker.  Gelukkig zagen we nog enkele mensen richting het Sedona view trail wandelen zodat we niet alleen terug moesten. Ondertussen wisten we dat er hier beren, tarantula’s en slangen zitten die we nu liever niet tegen kwamen.

Het laatste gedeelte van de wandeling liepen we door de duisternis met onze zaklantaarn, tot we plots op een steen voor ons een gigantische tarantula zagen zitten. Door er met onze zaklantaarn op te schijnen viel er een geweldig grote schaduw op de grond waardoor de spin er plots nog een paar keer groter uit zag!

Toen ze plots recht op ons af kwam gelopen klom onze dochter in mijn nek van de schrik! Gelukkig konden we er gemakkelijk over stappen zodat we het laatste stukje van de wandeling verder konden zetten.

Airport Loop wandeling in Sedona

We geraakten veilig terug aan onze Jeep en reden naar het hotel. Het einde van een onvergetelijke dag in Sedona.

Positieve energie in Sedona

Ook zin gekregen om dit mooie stadje in Arizona te bezoeken? Hier alvast enkele interessante sites over Sedona:

Volg me
Laatste berichten van Frederik Maesen (alles zien)
Geen reacties

Voeg een reactie toe