Rondreis West Amerika
Nog meer USA tips >>We hadden nooit gedacht dat onze tweede rondreis door West-Amerika nog mooier kon worden dan onze eerste road trip. Op deze website kan je het gedetailleerde reisverslag nalezen inclusief heel wat tips en informatie over onze route.

Route van Jackson naar Vernal

Vandaag hadden we een rit met weinig animatie voor de boeg. Meer dan 400 kilometer door verlaten landschappen, waar we regelmatig het gevoel hadden alleen op de wereld rond te rijden.

  • Afstand: 460 km
  • Tussenstops
    • Daniel Junction
    • Flaming George Dam
  • Geschatte tijd: 5 uur (exclusief tijd tussenstops)
  • Staten: Wyoming, Utah

 

Vertrek: Jackson Hole Lodge

420 W Broadway, Jackson, WY 83001, Verenigde Staten

+1 307-733-2992

www.jacksonholelodge.com

Aankomst: Holiday Inn Express Hotel & Suites Vernal

1515 US-40, Vernal, UT 84078, Verenigde Staten

+1 435-789-4654

Brievenbussen langs de weg in Amerika

Onze route in detail

Op onderstaande Google Map kan je de route die we gevolgd hebben in detail terugvinden.

Parking Jackson Hole Lodge

Na een ochtendwandeling door het gezellige stadje Jackson was het tijd om naar onze volgende bestemming te vertrekken. We hadden volgens onze GPS minstens 5 uur nodig om de afstand van zo’n 460 km te overbruggen.

Met de auto door Wyoming

US-191

Vanuit Jackson namen we de US-191 in zuidwestelijke richting. Het zou een lange rit worden, waarbij we onderweg zo goed als niets tegen kwamen.

US 191

Nadat we een hele tijd gereden hadden kwamen we langs een winkel / restaurant, waar we toch maar even halt hielden. Volgens onze kaart zouden we voor de rest niet veel (om niet te zeggen geen) eetgelegenheden meer tegenkomen. Aan de achterzijde van dit winkeltje, waar je ook broodjes kon krijgen, was er een restaurant.

Daniel Junction

We besloten om er een stevig maaltijd te eten zodat we er goed tegen konden tot ’s avonds. Na een heerlijke maaltijd (we vonden het super lekker, maar veel!) stapten we terug in onze Jeep.

US-191

We bleven verder over de US-191 rijden en vertrouwden op onze GPS. Onderweg kwamen we zo goed als geen wegwijzers tegen en even weinig tegenliggers.

Route door Amerika zelf samenstellen

We hoopten echt dat we in de juiste richting aan het rijden waren, want anders moesten we de hele rit terug…

Verlaten wegen in Amerika

We waren dan ook opgelucht wanneer we een bord van de staat Utah zagen verschijnen! We zaten toch al in de juiste staat…

Welcome to Utah bord

Zodra we een wegwijzer met ‘Flaming Gorge Dam’ langs de weg zagen wist ik zeker dat we goed zaten. Tijdens de voorbereidingen had ik deze stuwdam op onze route zien liggen.

Flaming Gorge Dam Overlook

We hielden een korte pauze en reden vervolgens over deze dam.

Flaming Gorge National Recreation Area

Flaming Gorge National Dam

Benzine tanken

Na ons blitzbezoek aan deze dam was het niet meer zo ver rijden tot aan ons hotel. Vlak voor we aan ons hotel waren stopten we nog even om onze benzinetank terug vol te doen. Helemaal klaar voor onze volgende rit.

Benzine tanken in Amerika

Volg me
Laatste berichten van Frederik Maesen (alles zien)

Voeg een reactie toe