Rondreis West Amerika
Nog meer USA tips >>We hadden nooit gedacht dat onze tweede rondreis door West-Amerika nog mooier kon worden dan onze eerste road trip. Op deze website kan je het gedetailleerde reisverslag nalezen inclusief heel wat tips en informatie over onze route.

Noordwest-Amerika: van Seattle naar San Francisco

Golden Gate Bridge

Noordwest-Amerika

Wil je graag naar de Amerikaanse westkust, maar niet het geijkte rondje rijden? Denk dan eens aan Highway 101 tussen San Francisco en Seattle! Je roadtript dan door een gebied met ruige kustlijnen, regenwoud en vulkanen. Dit zijn mijn hoogtepunten van Noordwest-Amerika.

Van Seattle naar San Francisco

Door: Emma Broekhuizen, Amerikafan van tiogatours.nl

1. Seattle

De beste manier om Seattle te verkennen, is met een Pumpkin Spice Latte van ’s werelds allereerste Starbucks in je hand. Bezoek zeker Chihuly Garden and Glass. In dit glaskunstmuseum vormen de bijzondere vormen en opvallende kleuren een sprookjesachtig schouwspel. Ook Pike Place Market is de moeite waard; je kunt er heerlijke verse(!) hamburgers eten. Als je ruim de tijd hebt, kun je een tour volgen door ondergronds Seattle of een muzikale pelgrimage maken door het Experience Music Project Museum. Sluit je dag af met een biertje in een van de twaalf brouwerijen.

Tijd:

Je hebt aan ongeveer één dag voldoende om Seattle te verkennen. Vliegtuigfans die de Boeing-fabriek in Everett willen bezoeken, hebben een dag extra nodig.

Chihuly Garden & Glass Museum, Seattle

2. Olympic National Park

Als je bij Highway 101 denkt aan oceaangezichten, zit je goed in Olympic National Park. Dit natuurpark heeft een smalle, ruige kuststrook met enorme rotspartijen en getijdenpoelen. Maar het gevarieerde Olympic biedt meer! Vooral het Hoh Rain Forest vond ik indrukwekkend. In dit Hobbit-achtige regenwoud ligt een felgroen tapijt van varens en alle bomen dragen een mantel van mos.

In het Hoh Rain Forest valt jaarlijks vier meter regen, dus op de (korte) wandelroutes is een regenjas of poncho geen overbodige luxe! De Hall of Mosses Trail is een aanrader.

Tijd:

Vanuit downtown Seattle rijd je in ongeveer vier uur naar het Hoh Rain Forest. Als je hier wil wandelen en ook de kust wil zien, heb je zeker twee dagen nodig.

Hall of Mosses Trail, Olympic

3. Mount Rainier National Park

Het serene Mount Rainier National Park is de parel van Washington. De 4.392 meter hoge vulkaan Mount Rainier is altijd bedekt met sneeuw. Het park is verdeeld in vijf regio’s en bestaat grotendeels uit wildernis. Het best bereikbaar (en drukst bezocht) is Paradise – een wandelwalhalla met wilde bloemenweides, kabbelende rivieren en diepe kloven. Aan de Paradise Road East word je getrakteerd op twee watervallen: Christine Falls en de Narada Falls. Ik raad je aan om de Nisqually Visa Trail te wandelen: deze route van 1,9 kilometer brengt je naar een punt waar je uitkijkt over de Nisqually Glacier. Ook de Skyline Trail is de wandeling waard; tot de 22 meter hoge Myrtle Falls en terug is de route 1,6 kilometer. In het Henry M Jackson Visitor Center krijg je de beste informatie over langere wandelroutes.

Tijd & vervoer:

De rit van Hoh Rain Forest (Olympic) naar Paradise in Mount Rainier duurt ruim vijf uur. Plan dus zeker twee overnachtingen in het park zodat je genoeg tijd hebt om bij te komen en te wandelen. De hoofdweg door Paradise is de Paradise Valley Road. Aan deze eenrichtingsweg starten mooie wandelroutes die de naam van dit gebied eer aandoen.

Skyline Trail, Mount Rainier

4. Crater Lake National Park

Dit betoverend blauwe meer vult een 592 meter diepe vulkaankrater. De Rim Drive omringt Crater Lake, dat ontstond na de ontploffing van de vulkaan Mount Mazama – pakweg 7.700 jaar geleden. Mooie plekken die je vanaf de parkweg ziet, zijn Wizard Island (een eilandje dat is ontstaan door een grote vulkaanuitbarsting) en Phantom Ship. Dit grillige eiland is grappig genoeg onzichtbaar als zon en wolken met elkaar samenspannen. Je kunt een wandelroute volgen van ongeveer drie kilometer naar Garfield Peak, waar je prachtig wegkijkt over het meer. In juli versieren wilde bloemen de berghelling. Deze wandelroute start op de parkeerplaats bij Rim Village, aan de zuidoever van Crater Lake.

Vervoer:

De Rim Drive is 53 kilometer lang en heeft twee toegangspunten: Noord en Zuid (bij Annie Springs, Highway 62). De noordkant is alleen open tussen juni en oktober vanwege de sneeuw. Phantom Ship ligt aan de zuidoever van Crater Lake.

Tijd & routetip:

Vanuit vanuit Mount Rainier rijd je in 6,5 uur naar Crater Lake. Je kunt de rit het best opbreken met een overnachting in het karakteristieke Portland. Als je hier twee nachten slaapt, kun je ook de nabijgelegen Columbia River Gorge bezoeken, die beroemd is dankzij de Multnomah Falls.

 

5. Lassen Volcanic National Park

Het kale, haast buitenaardse Lassen Volcanic contrasteert prachtig met de conifeerbossen eromheen. Het National Park prijkt op weinig reisprogramma’s. Zonde, want de pruttelende mudpots en zwaveldampen die zomaar uit de aarde opstijgen, kennen in dit gebied hun weerga niet. Het mooist vind ik Bumpass Hell, waar felblauwe hot springs en stoomgaten je opwachten aan de 4,8 kilometer lange Bumpass Hell Trail (4,8 kilometer). Klein nadeel: Lassen Volcanic is het grootste deel van het jaar bedekt onder een dik pak sneeuw en de parkweg is alleen ’s zomers geopend. De trail door Bumpass Hell opent meestal pas in juli en ook dan kan er nog sneeuw liggen!

Vervoer & alternatief:

Vanuit Crater Lake is het 4,5 uur rijden naar Lassen Volcanic. Highway 89 doorkruist het National Park van noordwest naar zuidwest. Als je buiten de zomer reist, kun je Lassen Volcanic beter overslaan omdat je de mooiste gebieden niet kunt bereiken. Een goed alternatief zijn de torenhoge, eeuwenoude bomen in Redwood National Park, aan de mistige kust van Noord-Californië.

Bumpass Hell, Lassen Volcanic

6. San Francisco

Het gemoedelijke San Francisco heeft mijn hart gestolen. Maak een ritje in een cable car die over de straten golft of huur een fiets om de Golden Gate Bridge over te steken. Het geeft een machtig gevoel om tussen de immense rood-oranje brugpijlers te fietsen. Het gevangeniseiland Alcatraz is de moeite waard vanwege de ontsnappingslegendes, het uitzicht op downtown en de fijne boottocht ernaartoe. Vergeet niet 90 dagen voor je bezoek je tickets te reserveren!

Vervoer:

Vanuit Lassen Volcanic rijd je in ongeveer vier uur naar San Francisco. Als je ruim de tijd hebt, maak dan zeker een overnachting in de rijke wijnstreek Napa Valley. Je kunt er een wijnboerderij bezoeken of fietsen tussen de druivenvelden.

Alcatraz Island
Golden Gate Bridge
Volg me
Laatste berichten van Frederik Maesen (alles zien)
Een reactie

Voeg een reactie toe