Rondreis West Amerika
Nog meer USA tips >>We hadden nooit gedacht dat onze tweede rondreis door West-Amerika nog mooier kon worden dan onze eerste road trip. Op deze website kan je het gedetailleerde reisverslag nalezen inclusief heel wat tips en informatie over onze route.

Route van Cody naar Yellowstone

Rodeo Avond in Cody

Van Cody naar Yellowstone

Na een onvergetelijke rodeo avond in Cody rijden we vandaag naar het hoofddoel van onze roadtrip: Yellowstone National Park. De voorgaande dagen waren geweldig leuk en we hebben heel wat bijzondere plaatsen ontdekt, maar naar dit moment kijken we al meer dan een jaar uit.

De route die wij gereden hebben is tijdens de winterperiode niet toegankelijk. Het kan dus zijn dat de Google map op deze pagina een totaal andere route geeft. Meestal een grote omweg ten noorden van het park.

 • Afstand: 129 km (471 km in de winterperiode)
 • Tussenstops
  • Fishing Bridge Visitor Center (Junior Ranger Book halen)
  • Fishing Bridge – General Store (warme kleding kopen)
  • Lake lodge (lunch)
  • Mud Volcano
  • Dragons Mouth Spring
 • Geschatte tijd:  xx uur (exclusief tijd tussenstops)
 • Staten: Wyoming

 

Vertrek: Best Western Sunset Inn

1601 8th St, Cody, WY 82414, Verenigde Staten

+1 307-587-4265

Aankomst: Days Inn West Yellowstone

301 Madison Ave, West Yellowstone, MT 59758, Verenigde Staten

+1 406-646-7656

yellowstonedaysinn.com

Onze route op kaart

 

Tanken in Cody

Tanken

Voor we richting Yellowstone vertrokken stopten we nog even bij het Mobil benzinestation in Cody om onze tank vol te doen. Er stond een gure wind waardoor het echt niet aangenaam was om buiten te staan. Toch zeker niet met de kleding die we aan hadden.

reisverslag-van-cody-naar-yellowstone

North Fork Highway

We stapten snel in de wagen en reden over de N Fork Hwy richting Yellowstone. Onderweg kwamen we langs het Buffalo Bill Reservoir.

The Smith Mansion

Tijdens onze rit zagen we een wel heel bijzonder bouwwerk langs de weg liggen. Nadien ben ik gaan opzoeken wat dit was, want het intrigeerde me wel. Het bleek ‘The Smith Mansion‘ te zijn.

The Smith Mansion

Yellowstone – East Entrance

Niet veel later naderden we de oostelijke ingang van Yellowstone National Park.

Ingang Yellowstone National Park

Sneeuw

Bij de ingang werden we welkom geheten door de Ranger. Hij waarschuwde ons voor sneeuw op de weg. Sneeuw? Ja we hadden het wel degelijk goed gehoord. Op een hoger gelegen gedeelte van de weg zou het sneeuwen. En daar zaten wij dan met onze zomerkleding…

Inkom Yellowstone

De Ranger had gelijk, maar gelukkig was het maar wat natte sneeuw.

Het was wel een bijzonder zicht om witte bergtoppen te zien in Yellowstone. We hadden eerlijk gezegd niet gedacht dat we zo’n weersomstandigheden in de maand juli zouden meemaken.

met-de-auto-in-yellowstone-np

Zoals je op de foto’s en video’s kan zien was er haast geen verkeer op de weg. In het park gingen we op zoek naar warme kleding en vervolgens een leuke plek om te lunchen. In ons reisverslag ‘Yellowstone Dag 1‘ kan je alles terugvinden.

Onderweg bezochten we nog wat geisers en warmwaterbronnen.

Onderweg naar ons hotel in West Yellowstone lagen er ook geisers

En tenslotte reden we naar ons hotel om wat op te warmen. Morgen voorspellen ze zonnig weer en we willen dan zo vroeg mogelijk naar het park vertrekken.

Volg me
Laatste berichten van Frederik Maesen (alles zien)

Voeg een reactie toe