Rondreis West Amerika
Nog meer USA tips >>We hadden nooit gedacht dat onze tweede rondreis door West-Amerika nog mooier kon worden dan onze eerste road trip. Op deze website kan je het gedetailleerde reisverslag nalezen inclusief heel wat tips en informatie over onze route.

Hoe een timelapse video maken

Zonsondergang TimelapseHoe een timelapse video maken?

Tijdens onze rondreis door West- Amerika wil ik op een aantal locaties een ’timelapse video’ maken.  Omdat ik mij GoPro nog maar pas heb ben ik deze week begonnen met wat testen uit te voeren.  Het zou jammer zijn wanneer de timelapses mislukken.  Je bent al vlug enkele uren bezig en tijd voor een tweede kans zal er helaas niet zijn.

Op welke locaties zou ik graag een timelapse maken?

  • Yellowstone National Park
  • Grand Canyon
  • Sedona
  • Las Vegas
  • Moab

Zonsondergang Platwijers Zonhoven

Mijn allereerste timelapse heb ik gemaakt aan de Platwijers in Zonhoven.  Niet slecht voor een eerste keer, al zeg ik het zelf.  In het begin is het wel even zoeken wat de beste instelling zijn.  Voor deze video heb ik een interval van 5 seconden gekozen.  Om de 5 seconden wordt er dus een foto gemaakt.  Dat zijn er 12 per minuut.

Als je één uur filmt met een interval van 5 seconden heb je uiteindelijk een timelapse video van 24 seconden (wanneer je aan 30/fps afspeelt)

Zonsondergang boven Hasselt

Na de wolkenloze zonsondergang in Zonhoven ben ik ook eens gaan testen op het terras van de SkyLounge in Hasselt.  Ondanks je de zon niet kan zien geven de voorbijdrijvende wolken wel een mooie effect!

Volg me
Laatste berichten van Frederik Maesen (alles zien)

Voeg een reactie toe