Rondreis West Amerika
Nog meer USA tips >>We hadden nooit gedacht dat onze tweede rondreis door West-Amerika nog mooier kon worden dan onze eerste road trip. Op deze website kan je het gedetailleerde reisverslag nalezen inclusief heel wat tips en informatie over onze route.

Dag 21 – Sedona

IMG_7917

Sedona

Vandaag maakten we op een andere manier kennis met het sprookjesachtig mooie Sedona.  We hadden een rondleiding geboekt met een plaatselijke gids die ons meenam naar enkele mooie plekjes.  Onderweg leerden we heel wat over de geschiedenis en geologie van het gebied.  Vishali nam ons ook mee naar enkele spirituele plaatsen, waarvoor mensen uit heel de wereld naar Sedona trekken.

Vishali Vortex Sedona

Eerst leerden we over de geschiedenis van Sedona en het ontstaan van de rotsformaties.  We zaten heerlijk in de schaduw op een prachtig plekje.

IMG_7926

Tijdens de uitleg riep Nena plots: ‘een slang!’  En ze had weeral eens gelijk, op nog geen meter van ons kwam er een dikke, lange slang voorbij gekropen!  Voor ik mijn fototoestel gegrepen had was ze zich al onder een dikke steen aan het verstoppen.  Op de foto hierboven zie je alleen nog het laatste metertje van de slang.  Helaas niet heel duidelijk.

IMG_7963

Onze volgende stopplaats was het ‘Amitabha Stupa and Peace Park’.  Ook hier kregen we weer een interessante uitleg over de geschiedenis en gebruiken.

IMG_7984

Soms hadden we het gevoel in Tibet te lopen ipv Sedona…

IMG_7995 IMG_8013

Op de terugweg naar de auto kregen we opnieuw gezelschap van een slang.  Deze keer een kleiner exemplaar dan de vorige, maar nu had ik gelukkig mijn fototoestel wel bij de hand.

IMG_7946

Na de leuke rondleiding in Sedona was het tijd voor een frisse duik.  Het was ondertussen zo’n 39°C en veel te warm om nog een wandeling te maken.

IMG_8025 IMG_8068

Rond 7 PM was het was frisser geworden en besloten we nog een kleine wandeling te maken om een zonsondergang boven Sedona te bewonderen.

IMG_8084

We parkeerden aan de luchthaven van Sedona en wandelden een kilometertje richting een heuvel in de buurt.

IMG_8088

Boven had je een uitzicht over Sedona en omgeving.

IMG_8103 IMG_8107

Zodra de zon onder was wandelden we terug naar de auto.  Het einde van alweer een onvergetelijke dag.

IMG_8133

Volg me
Laatste berichten van Frederik Maesen (alles zien)

Voeg een reactie toe