Rondreis West Amerika
Nog meer USA tips >>We hadden nooit gedacht dat onze tweede rondreis door West-Amerika nog mooier kon worden dan onze eerste road trip. Op deze website kan je het gedetailleerde reisverslag nalezen inclusief heel wat tips en informatie over onze route.

Dag 20 – Sedona

IMG_7794

Fay Canyon Trail

Vandaag waren we vroeg wakker.  Na het ontbijt vertrokken we onmiddellijk voor een korte wandeling.  Volgens het weerbericht zou het vandaag 37°C worden, maar in de voormiddag was het nog goed te doen om wat te wandelen.

We kozen voor een korte wandeling in de buurt van ons hotel.

Sedona wandelpaden kaart

Vanaf de parking was het slechts 1,3 mijl (enkel) wandelen.  We hadden voldoende water bij, dus we waren er helemaal klaar voor.  Het was ondertussen al warm en er was geen wind.

IMG_7813

Het wandelpad was tot aan de Canyon vrij vlak, het laatste stuk was echter een stevige klim over de mooie rode rotsen.

IMG_7828

Boven werden we getrakteerd op een prachtig panorama.  In de schaduw van de Canyon bleven we een half uurtje zitten om te genieten van de omgeving en wat uit te rusten.

IMG_7839

Nog even een foto bij de cactussen.

IMG_7844

En dan terug naar beneden…

IMG_7851

Op onze terugweg ontdekte Nena een ‘spinnetje’.  We begrepen niet meteen waarom ze in paniek was voor een onnozel spinnetje, maar toen we zagen naar wat ze wees schrokken we toch ook wel even.  Op die video kan je ze helaas niet goed zien omdat ze in haar holletje kruipt, maar gelukkig kon ik juist er voor nog deze foto maken…

IMG_7876

Niet veel verder kwamen we weer een ander dier tegen, deze keer een beer!  Helaas (gelukkig?) hadden we niet de tijd om een foto te nemen omdat alles zo snel ging.

Aan het einde van onze wandeling kwam deze prachtige vlinder ons nog begroeten.

IMG_7894

Het einde van een onvergetelijke voormiddag.  Een prachtige Canyon, harige tarantula, dikke beer en een mooie vlinder.  Wat is de natuur toch geweldig mooi in de USA!

IMG_7899

Nu hadden we een frisse duik in het zwembad verdiend!  Hier bleven we de hele namiddag zwemmen en luieren.

IMG_7790

Volg me
Laatste berichten van Frederik Maesen (alles zien)
2 reacties

Voeg een reactie toe