Rondreis West Amerika
Nog meer USA tips >>We hadden nooit gedacht dat onze tweede rondreis door West-Amerika nog mooier kon worden dan onze eerste road trip. Op deze website kan je het gedetailleerde reisverslag nalezen inclusief heel wat tips en informatie over onze route.

Voorbereiding roadtrip Nebraska

Rondreis NebraskaVoorbereiding Road Trip Nebraska

Momenteel ben ik bezig met de voorbereiding van onze roadtrip door West-Amerika.  Nu onze high level route vast ligt start ik met het uitwerken van een reisschema.  Zo werk ik voor iedere staat die we doorkruisen het volgende uit:

 1. De route – in dit stadium werk ik een aantal alternatieven uit
 2. De hotels – ik ga op zoek naar verschillende hotels op de routes die ik in stap 1 uitgewerkt heb
 3. De bezienswaardigheden –  deze bepalen voor een groot stuk de uiteindelijke route

Hoe ga ik te werk?

 1. Ik baseer me op onze high level route en kijk per dag welk vertrek- en eindpunt we hebben.
 2. Op Google maps bereken ik de standaard route tussen punt A en punt B.
 3. Ik zoek zoveel mogelijk bezienswaardigheden in de buurt van deze route (dat kan soms 100 km naast de route zijn) en markeer deze op een Google map.
 4. Op basis van alle bezienswaardigheden die ik gemarkeerd heb probeer ik de route te optimaliseren (hiervoor werk ik soms enkele alternatieve routes uit)
 5. Tenslotte bepaal ik hoeveel we op een dag kunnen rijden en ga ik op zoek naar hotels langs de route.

Stap 1 – Route Nebraska

Om te starten baseer ik me dus op de high level route die ik al uitgestippeld had en bereken de route tussen Cheyenne en Hot Springs.  Google stelt onderstaande route voor: 387 km en 3 u. 40 min.

Stap 2 – Bezienswaardigheden

Nu we een voorlopige route hebben kan het leuke werk beginnen.  Ik ga op zoek naar zoveel mogelijk bezienswaardigheden in de omgeving van deze route.  Hiervoor maak ik voornamelijk gebruik van websites & reisgidsen, Google maps, Pinterest en Instagram.

Ik ben alvast  begonnen met wat informatie over de staat Nebraska op te zoeken.  Zo heb ik contact opgenomen met visit West Nebraska en ze hebben me daar enkele leuke tips gegeven.  Een van de mogelijkheden is om de 385 Gold Rush Scenic Byway te volgen.  Als ik deze Scenic Byway wil volgen kunnen we niet meer de kortste route (zie stap 1) volgen, maar rijden we  461 km en 4 u. 35 min.  Deze route van de goudzoekers loopt tussen Sidney en Chadron.  We hebben dus al een alternatieve route!
Follow Frederik Maesen’s board Nebraska on Pinterest.

Welke bezienswaardigheden kunnen we bezoeken?

 • 385 Gold Rush Scenic Byway
 • Carhenge
 • Chimney Rock
 • Nebraska National Forest
 • Oglala National Grassland
 • Toadstool Geological Park

 

Stap 3 – Alternatieve routes uitwerken

Alternatief 1 – Gold Rush Scenic Byway

461 km en 4 u. 35 min.

Ongeveer halfweg komen we langs Alliance (287 km – 2 u. 50 min.)  Misschien kunnen we hier een tussenstop inlassen…

Hotels

We beslissen pas in een later stadium welke hotels we boeken.  Nu ga ik voornamelijk op zoek naar leuke hotels op onze route (in de buurt van het begin- en eindpunt).  Hieronder volgt dus een overzicht van hotels die we wel zien zitten.

Volg me
Laatste berichten van Frederik Maesen (alles zien)
Geen reacties

Voeg een reactie toe