Rondreis West Amerika
Nog meer USA tips >>We hadden nooit gedacht dat onze tweede rondreis door West-Amerika nog mooier kon worden dan onze eerste road trip. Op deze website kan je het gedetailleerde reisverslag nalezen inclusief heel wat tips en informatie over onze route.

Esta formulier invullen

Een Esta formulier invullenHoe een ESTA formulier invullen?

Gisteren kon je al lezen dat we de tickets voor onze rondreis door Amerika waren gaan afhalen.  Helaas vernamen we dat we deze keer ons ESTA formulier zelf moesten invullen.  Ik begrijp nu ook waarom ze deze service niet meer (gratis) kunnen aanbieden bij Connections.  Ik heb er maar liefst 50 minuten over gedaan om de aanvragen voor ons drieën te doen.

Wat heb je nodig?

Voor je begint met het invullen van je ESTA formulier kan je best de volgende informatie opzoeken en bij de hand hebben:

  • Je internationale reispas
  • Je identiteitskaart
  • Je Visa kaart
  • Het adres (inclusief telefoonnummer) van een contactpersoon of verblijfplaats in de Verenigde Staten
  • Het adres van je werkgever
  • Het adres (inclusief telefoonnummer) van een verblijfplaats tijdens je vakantie

Vrijheidsbeeld New York

Waar ESTA formulier invullen?

Ik heb mijn ESTA aanvragen gedaan via deze site: https://esta.cbp.dhs.gov/esta/  (Official Website of the Department of Homeland Security).

Meerdere ESTA aanvragen gelijktijdig doen

Omdat ik een aanvraag voor 3 personen moest doen selecteerde ik “nieuwe aanvraag” en vervolgens  “groepsaanvraag”.  Met een groepsaanvraag kan je meerdere aanvragen doen met een enkele transactie.  Met een groepsaanvraag kan je deze dan ook in een keer betalen.

Hoeveel kost een ESTA formulier?

Ik betaalde (in 2016) 14 EUR per persoon.  In totaal dus 42 EUR.

TIP:

Ik kan je alvast een tip geven voor het invullen van je ESTA-formulier.  Wanneer je jouw rijksregisternummer moet ingeven, doe dit dan zonder . en – tussen de cijfers.  Hier heb ik zeker 5 minuten verloren voor ik door had in welk formaat we dit moesten ingeven.

United States of America

Volg me
Laatste berichten van Frederik Maesen (alles zien)
Geen reacties

Voeg een reactie toe