Rondreis West Amerika
Nog meer USA tips >>We hadden nooit gedacht dat onze tweede rondreis door West-Amerika nog mooier kon worden dan onze eerste road trip. Op deze website kan je het gedetailleerde reisverslag nalezen inclusief heel wat tips en informatie over onze route.

Route van Rapid City naar Sheridan

Interstate 90 in Wyoming richting Sheridan

Een ritje door Wyoming

  • Afstand:  444 km
  • Tussenstops
    • Devils Tower National Monument
    • Buffalo
  • Geschatte tijd:  4 uur 20 minuten (exclusief tijd tussenstops)
  • Staten: South Dakota, Wyoming

Vertrek: Super 8 Rapid City

2124 Lacrosse St, Rapid City, SD 57701, Verenigde Staten

+1 605-348-8070

Aankomst: Super 8 Sheridan

2435 N Main St, Sheridan, WY 82801, Verenigde Staten

+1 307-672-9725

 

Onze route op kaart

Super 8 Rapid City

Vandaag hadden we een relatief lange rit voor de boeg, met onderweg slechts enkele bezienswaardigheden. Tijdens de voorbereiding van onze rondreis had ik gezien dat we onderweg in de buurt van ‘Devils Tower National Monument‘ kwamen. Reden genoeg om een kleine omweg te maken.

Naar goede gewoonte vertrokken we ook vandaag weer met een volle benzinetank. Vanuit Rapid City volgden we de I-90, die we terug hoogte van Sundance even zouden verlaten om de Devils Tower te gaan bewonderen.

Benzine tanken in Rapid City

Welcome to Wyoming

Na enkele dagen in South Dakota verbleven te hebben reden we vandaag terug door de staat Wyoming. Ik schrijf terug, omdat we er al een stukje door gereden waren toen we van Colorado naar South Dakota reden.

Zoals op iedere staatsgrens stopten we ook hier voor een foto.

Staatsgrens Wyoming

Sundance

Ter hoogte van Sundance verlieten we de Interstate 90 om vervolgens de US-14 West te volgen. Op de Google map hierboven zie je duidelijk de (beperkte) omweg die we maakten.

Devils Tower 14 West road sign

Devils Tower

Op het bord aan de afrit stond Devils Tower al aangegeven.

Na een poosje over de mooie US-14 gereden te hebben zag we in de verte de monoliet verschijnen aan de horizon. Op zich leek deze rots niet groot, maar het was wel een unieke vorm die meteen onze aandacht trok.

De route naar Devils Tower in Wyoming

Naarmate we deze ‘Duivels Toren’ naderden werd de kleur en structuur beter zichtbaar.

Devils Tower

Even halt houden om de benen te strekken en natuurlijk ook wat foto’s te maken.

Met de auto naar Devils Tower

Na een mooie rit hadden we de ingang van dit bijzondere park bereikt.

Ingang DEVILS TOWER NATIONAL MONUMENT

Even aanschuiven en vervolgens maakten we nog een mooi ritje tot aan het Devils Tower Visitor Center, dat aan de voet van deze bijzondere rots gelegen is.

Devils Tower National Monument

Een mooie wandeling later reden we verder richting Sheridan. Wil je graag meer lezen over ons bezoek aan deze prachtige locatie? Dan kan je het gedetailleerd reisverslag van ons bezoek aan Devils Tower nalezen. Op deze pagina focus ik vooral op het detail van onze route door West-Amerika.

Dieren in Wyoming

Tot ziens Devils Tower!

Helaas hadden we maar tijd voor een korte tussenstop, want hier hadden we nog wel wat meer wandelingen willen maken! We kropen terug in onze Jeep en begonnen aan het tweede gedeelte van onze rit.

Een dreigende lucht boven Devils Tower

WY-24 W

We moesten een klein stukje terug over de WY-24 richting het Westen om vervolgens de US-14 te nemen. Deze laatste volgden we deze keer richting het Westen om zo terug op de Interstate 90 uit te komen ter hoogte van Moorcroft.

Zoals je op de GPS kan zien hadden we nog een ritje van zo’n 270 kilometer voor de boeg.

Een TomTom in Amerika gebruiken

Nog een laatste keer keken we in onze achteruitkijkspiegel en namen afscheid van dit bijzondere plekje. Wist je trouwens dat de Devils Tower een grote rol speelt in de film “Close Encounters of the Third Kind

Van Devils Tower richting Yellowstone

Voor ons zagen we een kaarsrecht gedeelte van de US-14 ter hoogte van het Keyhole Reservoir. We reden haast alleen door dit verlaten landschap.

US-14 richting Buffalo

Interstate 90

Zodra we terug op de I-90 aan het rijden waren was het ook hier heel rustig. Onderweg zagen we zo goed als alleen maar natuur, met slechts sporadisch een fabriek of enkele huizen.

Route naar Yellowstone

Kilometers van dit landschap gleden voorbij tijdens onze rit…

Via de I-90 naar Yellowstone

Na een korte tussenstop in Buffalo (hierover kan je meer lezen in ons reisverslag) reden we verder tot Sheridan, onze eindbestemming van deze dag.

Via Sheridan naar Yellowstone

Het begon al een beetje te schemeren toen we in Sheridan stopten. We besloten om nog even te tanken zodat we morgenvroeg meteen konden vertrekken na het ontbijt. Want ook morgen hadden we weer een hele trip op onze planning.

Benzinestation in Sheridan

Benzineprijs Amerika rondreis

Volg me
Laatste berichten van Frederik Maesen (alles zien)
Geen reacties

Voeg een reactie toe